March 23, 2011

menarik di Krabi, Thailand


tetiba rasa rindu pulak nak pergi Krabi lagi..tu la holiday paling best bersama kawan-kawan..

mari la layan gambar-gambar..arini malas pulak nak taip-taip tapi tetap nak post something..heehehehehe

:: baru sampai airport Krabi..amik teksi ke hotel ::

:: public transport kat sana ::

:: kat Malaysia jarang nak nampak macam ni ::

:: bilik hotel kami.berbaloi-baloi.. ::

:: kiblat ::

:: di sepanjang tepi pantai..zana berposing,aku bershopping ::

:: ohh la la.... aku dan zana ::

:: darjah ketinggian lompatan bersandar dengan darjah kepadatan badan..huahuahua ::

:: GILER KENTANG!!! ::

:: one of my best buddies, miss zana. tak lama lagi mrs zana ::

:: kami tak mau naik bot laju..kami mau naik sampan panjang!!! tapi terpaksa gak naik bot laju...ishhhh.. tak adventure la speed bot! tak dapat nak mabuk laut.. ::

:: Krabi's seamark..biasanya kan kita dengar landmark..ni seamark la sebab kat laut.. ::

:: auuuwww....aku takut dan geli sebab tetiba banyak ikan datang..si zana, excited nak tangkap ikan-ikan tu..actually tak dalam pun tempat ni...cuba tengok betul-betul..leh nampak kaki kitaorang berdiri..even tempat tak dalam pun banyak ikan...colorful pulak tu...subhanallah! ::

:: aktiviti wajib di setiap check point. lompat dan lompat ::

:: bukan nak berlagak tapi aku dengan zana floating tu..ke korang rasa kitaorang tido je atas air tu?? LoL ::

:: wow!!! eh apa yang korang pandang?? ikan yg berwarna warni atau ikan yang ala-ala duyung itu ??? ::

:: kitaorang dah macam makanan ikan-ikan tu pulak...asal mana kitaorang ada, ikan-ikan tu pun ada... ::

:: this is why i miss Krabi so much..the scenary is so beautiful..the sea, the island,fish etc ::

:: end of our holiday ::







I should come back to Krabi one fine day...insya Allah...di murahkan rezeki, di panjangkan umur..

'jika ada sumur di ladang, boleh aku menumpang mandi
jika ada umur yang panjang, akan aku kembali lagi'

Krabi in memory..billion thanks to en.hasben (dulu boyfren je ;P) sebab tolong hantar dan jemput di LCCT..

note: marah tul dia sebab masa tu akunya hp guna prepaid je..before nak g lupa nak topup..so, tak dapat nak sms2, dan call2 dia..dianya missed call je dah berbakul-bakul setiap hari..sms pun sama tapi berbakul kecik la..dah landed kat LCCT baru aku sms dia..
actually saja je..nak tengok seteguh mana kasih dia kan..kata baru kenal..sila jangan marah ye en.hasben..huahuahuahua

adios amigos


8 comments:

Shepha said...

krabi mmg best.
jom repeat kakak sue?

p/s- nk lawan entry krabi kite le tu.ehehehe

suhana said...

ala, kita xleh lawan la entry krabi dia...dah terang2 kat situ lagi banyak event yang korang buat.. jelessss... (^_^)

bila nya nak repeat krabi?? next year la...this year no more holiday.. :(

Anonymous said...

Salam. Nak tanya...
Pe nama hotel yg korang stay dekat krabi tu ye? Pls reply thru my email :)

azwa.zainal@gmail.com

Anonymous said...

salam, bleh saya tahu hotel mane sis booking?? bleh reply kat email saya watie_gombak@yahoo.com

mohd azan said...

salam..nak tnye ape nama hotel yg duduk tu?kos brp semlm? blh email kt sy trus..

azanradzali@gmail.com

tq...

hasanah said...

menarik perkongsian ni..berharao suatu hari dapat ke krabi juga. sy juga merakamkan perjalanan holiday saya di blog. jom ziarah :)

Anonymous said...

Korang p under ejen ke men redah jer...korg guna bahasa apa kt sane...bg tau nama hotel blh... Sy igt nak p berdua ngan hubby tp sy cam cuaklaaaa coz x reti ckp siam...email sy: suriyantiiksan@yahoo. com

Anonymous said...

brape bajet utk p sana n shopping n enjoy utk 2 org? n apa name hotel 2? plis email me...sesuai x utk honeymoon? aimans_88@yahoo.com