August 15, 2011

saat 6 bulan

salam...........

phewitttt....sungguh lama tak update blog kesayangan ni...pada yang sedia maklum, sejak bertukar tempat kerja ni, bebanan kerja bertambah 100%...bila balik keje dah penat..bila dah penat, tido...bila dah tido, macam mana nak menaip ye tak??? Jangan kan nak menaip blog, nak upload picture save dalam notebook pun malas..phone pun dah semacam slow ibarat kura-kura berjalan melintasi Gunung Sahara...alololo, kesian teleponku....

alamak, saya baru perasan ada orang meninggalkan pertanyaan berkenaan tambang teksi ke Bandung...maaf la wahai si cantik storage, tuan umah ni terlampau bizi nak mengakses blog kesayangannya...jawapan bagi pertanyaan itu, yes..harga teksi tu untuk sebuah teksi dan seperjalanan.... :)

back to our business,ewah..

last entry ada mentioned yang ada latest update dr saya kan?? mari dekat-dekat sikit...jauh2, nanti x dapat plak apa yang nak disampaikan... :P

bagi yang mempunyai akses untuk mengintai facebook saya, oppps facebook suami dan saya, mesti dah tau perkembangan terbaru kami...kami sekarang sedang meniti masa kelahiran buah hati-pengarang jantung-pengikat cinta kami berdua....Alhamdulillah, kandungan saya telah pun berusia 6 bulan...lusa, kami akan berjumpa dengan buah hati-pengarang jantung-pengikat cinta kami..tak sabar rasanya..... :)

macam2 pengalaman mengandungkan anak kami ni..tapi saat2 manis bila dapat rasa silat gayung-silat cekak-silat pengantin dan segala jenis silat la dari dalam perut ni...kadang2 rasa geli, kadang2 rasa sakit tapi itulah yang membuatkan kami seronok..en.hasben plak setiap hujung minggu, mesti nak letak kepala atas perut..dia borak2 dengan baby dia..bila nanti baby nya menjawab dengan memberikan side kick, geli plak dia...

sebagaimana pasangan lain, kitaorang pun tak lepas dari bershopping untuk baby...en.hasben paling excited bershopping...stoking baby je lebih dari 20pasang..siap dengan kasut baby dah beli..asal comel je masuk bakul....en.hasben pun dah belikan saya breast pump..senang nanti bila dah start keje..sebabnya memang berangan nak bagi baby susu paling berkhasiat di dunia sampai dia 2 tahun...Insya Allah kalau ada rezeki kami dan baby... :)

nama baby pun kitaorang dah pilih...1 untuk lelaki, 1 untuk perempuan..tapi takmo la reveal kat sini.. tak surprise la nanti...tunggu bila saat dan ketikanya sampai...

ok lah, penat plak menaip sambil bersila ni...perut dah makin besar, sume tak selesa...lagipun nak baring cepat, nak main2 dengan baby...

sampai berjumpa lagi....



comelkan dia.....


note: en.hasben tetiba merajuk sabtu lepas..dia ckp saya asyik dengan baby je...tido pun dengan baby...waaaaaaa...belum apa2 dah merajuk...caner bila dah ada baby nanti...klau 2 2 merajuk, alamatnya saya pun nak merajuk jugak la.......................


adios amigos

No comments: