October 16, 2008

mengimbau zaman dulu-dulu..

heehehehehe... rasa mcm dah lama x kene'n kwn2..dulu time sekolah je suke mengena'n org...arini aku amik pic yul dr blog dia..gmbr dia ngn cik abg dia...cian kwn aku sorang ni..yelah sorang kat Liverpool sorang kat M'sia..actually aku xkenal pun bf dia ni..aku cuma kenal sgt kwn aku yg sorang ni..al-kisahnya dulu masa form 1-3 kitaorg geng berlima..klau ikut urutan dr tua ke muda, Bayah-Yul-Aku-Lis-Azie..perlu di highlight'n tua ke muda tu..aku la paling selamat..sbb aku di tgh2..yang menarik plak birthday kitaorg selang sebulan antara satu sama lain..Bayah January, Yul March, aku May, Lis July n Azie Sept..mcm2 hal kitaorg masa sekolah dulu..yg paling jahat sekali sure yg kakak2...hahahhaaha...yg bwh2 tu jahat dia kurang sket..kira dulu apa2 je sume bayah la yg kene..(mati aku klau bayah baca blog aku ni)..sure makcik tu memekak kat telinga aku ni..sekali dia jerit nama aku, satu wangsa maju tu dengar..hahahhaha...

zaman kecik2 dulu, antara kitaorg ada gak la time terasa hati antara yg lain..supaya benda tu x melarat jd busuk, kitaorg akan buat hari lps mrh sebulan sekali..kira ada satu hari dlm bulan tu, kitaorg akan balik lmbt, duk kat sekolah pastu sape ada luahan rasa sesama kitaorg boleh luah'n...pas dah luah2 tu sume akan ok balik smpi la bln dpnnya..setiap bulan ada je x puas hati...

bila ingat balik kelakar pun ada..


dulu time paling jahat sekali masa form 2..ya allah, mcm2 hal jd time tu...penah gaduh ngn geng2 mentadak mentadu kat lorong desa setapak tu..gaduh ngn bdk laki plak tu..bayah la boss kitaorg..hehehhehe...yul, ingat x time tu??? mcm mana apa ntah budak tu nama dia..sesuka hati je dia sound bayah mcm2..yg jd hal sbb dinding umh yg tepi tu..bikin panas je geng2 mentadak mentadu tu..siot je...pasal jusco pun best gak...hahahhaha....lg la siot...skrg klau g jusco tu boleh berlagak la ngn guard2 kat situ..ek ellehhhhhhhh........ingat kitaorg ni apa hah??? ceh ceh ceh...


masuk form3 mcm x best sgt sbb dh pecah kls..aku ngn bayah kelas bakti, yul ngn azie amal, lis plak klas khidmat..lg jauh sbb kls dia kat bwh..tp pg2 wajib b'kumpul kat pondok tepi bukit yg mmg tertulis utk kitaorg je..kira itu port kitaorg la....aku selalu g sekolah sendiri..azie, bayah, lis ngn yul g sekali..sbb laluan dr umh diaorg nk g sekolah sama..penah satu pagi tu, lis jalan dpn sekali..makcik ni kaki dh la pjg, jln kemain laju lg..yul jln blkg dr lis, bayah blkg sekali...aku dh t'congok kat pondok tu..ni apa plak jln jauh2 ni..gaduh apa..mmg sah gaduh...bayah ngn lis gaduh..pasal budak lelaki yg diaorg gila2'n masa sekolah dulu..si rastam tu..last2nya skrg masing2 kawin ngn org lain...tam kawin ngn azwa, bayah ngn boy, lis bakal ngn apek...cinta monyet la katakan....hahahhaa....yg paling rileks azie la..tp lastnya dia yg kawin dulu...padan muka yg lain...tu la, dulu lg dh ckp sape yg xde bf tu kawin dulu...skrg ni tinggal aku ngn yul je..yul dah dpt tanda, aku ni bayang pun xde lg..errmmm..xpelah, klau xde jodoh, aku tumpang kasih la ngn anak2 korang...uwaaaa...sedih2...


td dh amik gmbr yul ngn mr.errrmm (yul, aku lupa nama bf ko..wakakaka)..gmbr azie, ben ngn anak dia bariq ada tp x copy lg masuk notebook..bayah ngn boy xde la plak gmbr diaorg..aku lnsg x kenal laki bayah..tau nama je....lis ngn apek, walaupun selalu g kenduri kawin kwn2 yg lain sama2, tp aku xde gmbr lis ngn apek..xpe, nnt aku akan usaha'n..buat masa ni aku siar'n gmbr yul dan bakal husband dia..yelah asyik upload gmbr sndr pn x best gak..aku curi gmbr yul ni..tp aku dh bgth dia td...hehehe..oooo..dah ingat la yul..marul nama bf ko kan..hahaha...cian diaorg ni..thn dpn br diaorg leh jumpa...skrg ni skype la penghubung rindu diaorg..uweekkk...apa2 la janji bahagia...amin..



note4Yul: yul, aku x copy lg gmbr dr camera..aku dpt amik gmbr bayah dan perutnya..azie n family..nnt aku upload ek demi utk tatapan ko yg jauh di bumi U.K tu...


2 comments:

MissPostgrad said...

sue..ko memang tau..

anyway lawak la baca..tergelak aku sorg2..mmg best zaman bebudak..takyah byk masalah nak fikir..dah 12 tahun berlalu sejak form 1..kan best kalau dpt jadik bebudak balik..

tp kalau jadi bebudak balik aku nak carik marul kat bangi hihihii..takyah la becouple ngn yg len2 tu, buang karan je,bukan kawin pon kekekee

suhana said...

hahhaa..banyak la ko nk cari marul kat bangi..buatnya klau dr dulu ko jumpa dia ntah2 skrg dah x kwn ngn dia..mcm yg lain2 tu..betul x?

tp apa2 pun aku pn rs klau boleh b'patah balik ke masa2 lalu, banyak aku nk re-do..hahahhaha